Sista dagen på 2015. Jag skickar en hälsning från fjällen. Vi är här med en annan familj för att åka skoter, slalom och fira in det nya året. Vi bor i en stuga som egentligen är två stugor med uppehållsrum och bastu i mitten. Vi kom hit igår och jag började med att slänga ut alla mattor och städa eftersom stugan stått tom sedan tidigare i höst. När stugan kändes ren och gemytlig kunde vi äta och umgås med varandra. 

Vår stuga består av två sovrum, vardagsrum, badrum, kök och hall. Den andra stugan är nästan likadan. Just nu sover alla utom jag och lilleman. Vi har fikat och ser på bolibompa. Det känns som lugnet före stormen för när alla vaknat är där sex barn och fyra vuxna.

Nu ska jag dricka upp kaffet innan det är för kallt. Vi hörs.


En morgonselfie bjuder jag på. 
Och en god fortsättning tycker jag att det varit. Tomten kom även i år och han var generös som vanligt.


Igår hann jag och A börja packa inför flytten. Vi rensade bort flera säckar som ska på secondhand och andra som ska sändas.  Idag fortsätter vi arbetet.  Jag hoppas vi hinner träffa barnens faster och farbror och storkusin också. 

Jag ska försöka orka med att träna. Jag är TRÖTT. Lilleman sover så oroligt. Jag tänker verkligen komma i form nu. Det ska prioriteras.  

Tänker ni avlägga några nyårslöften? Jag har så svårt att hålla dem jag avlagt tidigare. Det är kanske dags att jag istället skriver ner nya riktningar inför året. Jag funderar på att prioritera tid hemma med familjen, träning och vila. Ni då?

I ett samtal mellan Marcus Barroso och Tomas Sjödin i Dagen 2/12 15:
Birro:Jag vet vad som kommer vara viktigt för mig om jag får ett canserbesked till exempel, men jag har så svårt att ta in det under tiden.
Sjödin: Jag tror det har att göra med att vi har krympt ner livet till ett nu. I stället bör vi dra ut våra livslinjer. Se till att våra liv har en historia och en möjlig framtid. Det ger perspektiv att se vad som är viktigt och vad som vi kan hoppa över. Det hjälper oss att reflektera över om livet vi lever i relation till varandra är hållbart.

Jag tycker detta är klokt. Enligt mindfullness ska vi leva i nuet men det finns en poäng att se perspektiv också. Det hjälper oss att se vad som betyder något i ett större perspektiv.  

Med detta vill jag säga: värdera kärleken och familjen högt. Gemenskap med andra. God Jul!